Henk V. sloeg zijn vrouw Eef dood en schreef afscheidsbrief

Henk V. (57) heeft zijn vrouw Eef in Maastricht in september dit jaar doodgeslagen met een hamer, waarna hij zichzelf van het leven heeft proberen te beroven met een slijptol. Ook schreef V., die vastzit, vlak van tevoren nog een afscheidsbrief. Dat bevestigt zijn advocaat Arthur Vonken desgevraagd tegenover ZO-NWS.

Uit vertrouwelijke informatie uit het rechercheonderzoek blijkt dat Henk V. achttien jaar samen was met zijn vrouw Eef en zij woonden samen aan de Minister Talmastraat in Maastricht. Hun huwelijk verliep de laatste tijd stroef en zijn vrouw kreeg een relatie met een andere Maastrichtenaar. Toen dit tweetal op 6 september samen de woning aan de Minister Talmastraat naar binnen ging, was Henk V. hier ook aanwezig.

Eef sliep die avond in de woonkamer met haar minnaar op een matras en had hier seks, zo heeft deze later tegenover de recherche verklaard. Toen de minnaar later die nacht vertrok, ging Eef op de bovenverdieping bij haar echtgenoot Henk V. in bed liggen. Deze werd enkele uren later wakker en sloeg zijn vrouw meerdere keren met een hamer, waarna de Maastrichtse overleed.

Henk V. besloot een afscheidsbrief te schrijven, waarin hij onder andere aangaf niet meer te kunnen leven met de dubbele relatie van zijn vrouw, en sloeg daarna de hand aan zichzelf. Met een slijptol zaagde hij in zijn arm, waardoor er veel bloedverlies ontstond.

Enkele dagen later, op 10 eptember dit jaar, vond de gealarmeerde politie de dode Eef op de bovenwoning, terwijl de zwaargewonde niet-aanspreekbare Henk V. op de overloop lag. Arthur Vonken, advocaat van Henk V., betitelt deze zaak desgevraagd als “heel erg triest”.

“Mijn cliënt is achttien jaar samen geweest met het slachtoffer en dan eindigt het op deze manier. Justitie verdenkt hem van moord, maar volgens mij is er geen sprake van een plan geweest maar handelen in een gemoedsopwelling. Dat ben ik nu nog aan het bekijken”, aldus de ervaren strafpleiter.

Henk V. moet op 2 december tijdens een pro forma-zitting voor de rechtbank in Maastricht verschijnen.

Advertenties