Het nieuwe tekort voor JenS blijft binnen de perken

Gepubliceerd op 16/06/2022 om 16:02
Laatst bewerkt op 16/06/2022 om 16:44

Ook in 2021 is jeugdorganisatie JenS niet uit de rode cijfers weten te blijven. De instantie die de jeugdzorg in Voerendaal, Landgraaf en Heerlen regelt had een tekort van 143.000 euro. Dat blijkt uit de jaarstukken die de gemeenten moeten behandelen.

Dat tekort valt nog mee gezien de gevolgen van corona waar de instelling mee te kampen heeft. Daarbij moet wel worden aangemerkt dat de gemeenten eerder besloten 3,7 miljoen meer beschikbaar te stellen voor de organisatie in de jaren 2020 en 2021. 

De start van JenS in 2019 ging niet geheel vlekkeloos. Door een veel te lage bijdrage van het Rijk werd er in het eerste jaar een verlies gemaakt van 3,2 miljoen euro. De gemeenten besloten toen ook dit tekort voor hun rekening te nemen omdat de jeugdzorg zeer belangrijk is.

Toch zijn de deelnemende gemeente tevreden over het samenwerkingsverband. Doel was om de zorg voor kinderen en jeugdigen te verbeteren. Daarnaast moest het laagdrempeliger worden door een betere samenwerking tussen (huis)artsen, scholen en verenigingen te bewerkstelligen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties