Hoofd jeugdscouting en trainer Dave Janssen stapt op bij Roda JC

Gepubliceerd op 26/10/2021 om 16:20
Laatst bewerkt op 26/10/2021 om 17:58

Dave Janssen, hoofd jeugdscouting en al jarenlang trainer binnen de voetbalacademie van Roda JC, vertrekt deze week - middenin het lopende seizoen - bij de Kerkraadse club. Dat bevestigt de Landgravenaar dinsdag tegenover ZO-NWS. 

De reden voor zijn opstappen is volgens Janssen een verschil van inzicht met de clubleiding. "Ik ben enkele maanden thuis geweest in de afgelopen tijd, onder andere door een vervelende privé-situatie. Bovendien stapelden mijn werkzaamheden zich meer en meer op", legt Janssen aan deze omroep uit. 

"Toch ben ik na enige tijd begin oktober weer begonnen met werken en tot afgelopen maandag met de club in gesprek geweest over de invulling van mijn werkzaamheden voor wat betreft de toekomst, maar algemeen directeur Martijn Wismans (die eveneens op korte termijn vertrekt bij Roda, red.) wilde niet zijn goedkeuring geven aan de intern gemaakte afspraken."

Janssen, die in totaal twaalf jaar werkzaam is geweest bij Roda, geeft dat er wat hem betreft "ook een financieel verhaal achter zit" om zijn heil elders te zoeken. Hij doelt daarmee op de keuze die de top van Roda in de afgelopen tijd maakte door onder andere met Adrie Bogers een derde assistent-trainer voor bij de eerste selectie aan te trekken.

"Die keuzes maak ik natuurlijk niet, maar dit geld had men ook in de jeugdafdeling kunnen steken vind ik. Maar daar is vaak niks mogelijk. Dit is dus ook een reden waardoor onze wegen deze week gaan scheiden." Martijn Wismans laat namens Roda JC weten dat "Dave Janssen zijn contract formeel per 1 november heeft opgezegd". "En daar wil ik het bij laten", aldus Wismans. 

In de afgelopen tijd vertrok een groot aantal mensen uit de Roda-organisatie: van leden van de raad van commissarissen tot de teammanager en werknemers van de fanshop.  

Reclame

Advertenties