Huilend Mariabeeld uit Brunssum onderwerp van film

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 29/03/2023 om 10:52
Laatst bewerkt op 29/03/2023 om 14:43

Het huilende Mariabeeldje uit de Brunssumse wijk Egge is na 28 jaar het onderwerp van de film De man uit Rome. De film is vanaf donderdag te zien in de bioscoop.

Het Mariabeeld dat tranen van bloed huilde, zorgde voor veel ophef in Brunssum. Veel pelgrims en gelovigen stonden in 1995 urenlang te wachten voor de woning aan de Voortstraat om een glimp op te vangen van het huilende beeld.

De film van regisseur Jaap van de Heusden gaat over de sceptische onderzoekspriester Filippo. Hij komt in opdracht van het Vaticaan naar Limburg om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren, stuit hij op de grimmige dorpsgemeenschap, die diep getraumatiseerd blijkt en zich vastklampt aan hun wonder. 

Hoewel het een fictief verhaal is, worden de gebeurtenissen in Brunssum wel als basis gebruikt voor de film. Ook worden diverse scenes in Limburg opgenomen. Zo staat het huis met het huilende beeld ditmaal in Simpelveld en ook Sittard is te zien in de film.

Kijk hieronder naar de trailer van de 107 minuten durende dramafilm.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties