Inleiding begrotingsvergadering gemeente Voerendaal

foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 11/11/2021 om 09:35
Laatst bewerkt op 11/11/2021 om 09:46

'Investeren in een sociaal en duurzaam Voerendaal'. Zo heet de begroting van de Limburgse gemeente voor het jaar 2022. Woensdagmiddag kwam de gemeenteraad bijeen om de puntjes op de i te zetten en over de begroting te stemmen. 

In de begroting worden inkomsten en uitgaven bij elkaar gebracht. Het laat zien wat de gemeente wil bereiken en hoeveel het gaat kosten. In negen programma's met thema's als veiligheid, economie, milieu en cultuur staan de plannen globaal beschreven. 

Voorafgaand aan de vergadering sprak ZO-NWS vijf fractieleiders en één raadslid over de belangrijkste punten uit de begroting. Hoe belangrijk is zo'n begrotingsvergadering? Hoe zit het met de school in Ransdaal? En hoe blaast de gemeente nieuw leven in de economie na corona. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties