IT-storing raakt diverse gemeenten in Parkstad

foto: iStock
Gepubliceerd op 20/03/2023 om 16:20
Laatst bewerkt op 20/03/2023 om 16:46

Door een storing in een computersysteem konden diverse gemeenten in Parkstad maandag maar beperkt openen. Inmiddels is de kabelbreuk hersteld en werken de diverse IT-systemen weer.

Wie een nieuw paspoort, rijbewijs op identiteitskaart wilde aanvragen kwam maandag  in Beekdaelen en Kerkrade van een koude kermis thuis. Daarom besloot de gemeente Beekdaelen om de balies maandag te sluiten. Een kabelbreuk tussen de IT-beheerder van de Parkstad gemeenten en het datacentrum in Utrecht was de boosdoener van het euvel.

Omdat de gemeenten vaak verschillende softwareapplicaties gebruiken voor hun dienstverlening werden niet alle gemeenten geraakt door de storing. Inmiddels is de storing opgelost en kunnen de mensen weer voor al hun zaken terecht bij de balies van de gemeentehuizen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties