Jaar cel en tbs geëist voor bedreiging politie en advocatenkantoor

Gepubliceerd op 22/03/2023 om 10:10
Laatst bewerkt op 22/03/2023 om 10:36

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt verdwijnt een 33-jarige man uit Simpelveld een jaar achter de tralies. Daarna moet hij tbs krijgen. Hij wordt verdacht van bedreiging, stalking en smaad aan het adres van politiemedewerkers en een bekend advocatenkantoor.

Hem werden dinsdag voor de rechtbank in Maastricht negen feiten ten laste gelegd, die hij pleegde in de periode april 2021 tot en met februari 2022. Hij zat toen nog in zijn proeftijd vanwege een eerdere veroordeling voor smaad en belediging tegen een van dezelfde politiemedewerkers.

Op 6 oktober 2021 ontving het callcenter van de politie meer dan 50 telefoontjes van de verdachte. Door de man werden meerdere beledigingen en bedreigingen uitgesproken in de richting van de politie. Na dit incident bleef de verdachte stelselmatig medewerkers van de politie en een bekend advocatenkantoor lastig vallen met (doods)bedreigende en beledigende e-mails en berichten op social media.

"Ondanks de veroordeling, het contactverbod en diverse (stop)gesprekken is de verdachte onverminderd doorgegaan. Als ik een politieman hoor zeggen dat hij door de bedreigingen en belaging al zes jaar lang geen levensvreugde meer kent met zijn gezin en in angst leeft, is dat uiterst tragisch", zei de Officier van Justitie op zitting.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties