Jack van Oppen ontvangt Parelorde Karnevalsroad

foto © ZO-NWS | Hans van der Haijden
Gepubliceerd op 14/01/2023 om 08:40
Laatst bewerkt op 14/01/2023 om 09:53

De 51e Parelorde van de Karnevalsroad Broenssem gaat naar Jack van Oppen. Tevens werd burgemeester Wilma van der Rijt vrijdagavond geinstalleerd als beschermvrouw van de overkoepelende carnavalsvereniging.

De Parelorde onderscheiding gaat elk jaar naar iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt binnen de Brunssumse gemeenschap op cultureel, maatschappelijk of folkloristisch gebied.

Van Oppen heeft op zowel cultureel, sociaal als maatschappelijk gebied zijn sporen verdiend. De VVD'er was vooral politiek actief als raadslid en wethouder. Ook was hij lange tijd lid van Carnavalsvereniging Sociëteit C.V. de Koelköp. Sinds 2009 is hij betrokken bij het Worldfestival Parade Brunssum. Normaliter als penningmeester maar in 2012 ook als voorzitter. Verder is of was hij onder meer betrokken bij de Rotary, Gregoriusparochie, de Reanimatie Estafette en de Stichting War Cemetry Brunssum.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties