Jarenlang gezochte Pool aangehouden

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 6/09/2022 om 09:27
Laatst bewerkt op 6/09/2022 om 14:10

Bij een verkeerscontrole in Herzogenrath is een 48-jarige man uit Polen tegen de lamp gelopen. De man wordt al 16 jaren gezocht in verband met een moordzaak.

De Pool werd in 2002 veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar en 6 maanden voor een gewelddadige overval waarbij het slachtoffer overleden is. De man had een deel van straf uitgezeten, maar omdat hij naar Polen was uitgezet stond nog een reststraf open.  De rechtbank van Nürnberg-Fürth had daarom een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de resterende 371 dagen. De man is aangehouden en overgebracht naar Aken.

Bij de controle werd ook een 29-jarige man uit Bosnië aan de kant gezet. De man was samen met zijn vriendin de grens met Limburg overgestoken. Bij de controle vonden de agenten een mes en een boxbeugel. Na inbeslagname van de wapens kon het tweetal hun reis verder voortzetten. Voor het verboden wapenbezit zal de man zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties