Jeugdhulporganisaties slaan de handen ineen

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 11/05/2022 om 09:18
Laatst bewerkt op 11/05/2022 om 09:34

Een samenwerkingsverband tussen 25 organisaties moet jongeren in de jeugdhulp beter gaan helpen. De organisaties tekenden daarvoor dinsdag een intentieverklaring. 

De samenwerking moet leiden tot kortere wachtlijsten, minder uithuisplaatsingen, meer oplossingen in de eerste lijn en snelle toeleiding tot de juiste zorg op de juiste plek. 

"Sinds de komst van de Jeugdwet in 2015 is de vraag naar jeugdhulp gestegen en meer versnipperd geraakt", vertelt Jean-Paul Essers, bestuurder bij Mondriaan en één van de kartrekkers van Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg. "Daarnaast heeft de decentralisatie tot hogere kosten geleid, terwijl de overheid de budgetten heeft verlaagd."

Het initiatief wil jongeren zo normaal mogelijk op laten groeien. "We willen daarbij zoveel mogelijk voorkomen dat de problemen van jeugdigen en hun gezinnen zó groot worden, dat zij hoogspecialistische hulp nodig hebben", aldus Essers. 

Enkele van de deelnemende partijen zijn Mondriaan, Puur Jong, Radar, Samen Vooruit en Tobas Jeugdzorg. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties