Jeugdlintje voor Lamine Derks en Emiené Hartman

Foto: gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 1/12/2023 om 09:52
Laatst bewerkt op 1/12/2023 om 11:11

Lamine Derks en Emiené Hartman hebben donderdag een jeugdlintje gekregen van de gemeente Heerlen. Met het zogenoemde Koelpietje, verwijzend naar de kanarie in de kolenmijn, werden ze in het Corneliushuis in Heerlerheide in het zonnetje gezet.

Dit vanwege hun creatieve jachtspel dat maatschappelijk bijdraagt aan Heerlen. Derks en Hartman zijn de bedenkers van het initiatief Jager 045. Een spel waarbij jongeren in groepen van vijf uit handen moeten blijven van de politie. Doel van het spel om de afstand tussen jongeren en politie te verkleinen. 

Wethouder Jeugd Arlette Vrusch: "Ik heb ontzettend veel waardering voor de betrokkenheid en inzet van deze jonge helden. Het is super dat zij al op zo’n jonge leeftijd met het initiatief Jager 045 komen en maatschappelijke betrokkenheid tonen. Waarbij zij met één idee enorm veel jongeren bereikten. Daarvoor verdienen ze echt een blijk van waardering en dat doen wij met de uitreiking van deze Koelpietjes."

Donderdag deden zo'n 120 jongeren mee aan Jager 045, dat van start ging op het Corneliusplein in Heerlen. Die plek staat al jaren garant voor overlastgevende jongeren. 

Bekijk hieronder nog een keer naar de reportage over Jager 045:

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties