Laagst aantal oplaadbare auto's in Brunssum en Heerlen

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 24/11/2023 om 09:44
Laatst bewerkt op 24/11/2023 om 09:51

In Heerlen en Brunssum rijden in verhouding de minste mensen met een volledig elektrische personenauto of plug-in hybride personenauto.

Dat meldt het CBS op basis van een onderzoek ‘Wie rijdt er elektrisch?’, waarin is gekeken naar het aantal oplaadbare personenauto’s in Nederland en naar de kenmerken van eigenaren van stekkerauto’s. Brunssum en Heerlen staan met 0,7 procent en 0,8 procent op plek één en twee van Nederland met de minste oplaadbare auto's. Maar ook Kerkrade (0,81), Stein (0,92), Landgraaf (0,96), Simpelveld (0,97) behoren tot de gemeenten met het laagste aantal oplaadbare auto's.

Een verklaring kan zijn dat de hoogte van het huishoudinkomen een rol speelt. Zo hebben in verhouding veel huishoudens met een hoog inkomen een stekkerauto, maar in Heerlen en Brunssum wonen bijvoorbeeld relatief veel lage inkomens. Van de 25 procent huishoudens met de laagste inkomens had 41,7 procent een auto, en daarvan had 0,6 procent een stekkerauto.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties