Laatste caravans familie Snijders verwijderd

Gepubliceerd op 25/11/2020 om 17:16

Handhavers van Brunssum hebben woensdag de laatste caravan van de familie Snijders verwijderd van de parkeerplaats aan de Emmaweg. Ook de politie was aanwezig en heeft de actie geassisteerd.

De familie moest voor 25 november vertrokken zijn van de parkeerplaats. Dat had de rechter in een kort geding bepaald. Netje Snijders en haar vier kinderen hadden graag enkele woonwagenstandplaatsen in de gemeente, maar die zijn er op korte termijn niet. De familie die tijdelijk van de locatie aan de Emmaweg gebruik mocht maken, moest daar op 1 november vertrekken. In die tijd moest de familie op zoek naar een geschikte woonruimte. De familie stapte echter naar de rechter om te voorkomen dat de gemeente Brunssum handhavend ging optreden.

Woensdag was de deadline die de rechtbank had gesteld verdwenen en daarop kwam de gemeente Brunssum handhavend in actie. De moeder had eerder al haar caravans verplaatst, maar de kinderen weigerden te vertrekken. Volgens De Limburger is het nog onduidelijk waar het gezin nu naar toe moet. Duidelijk is wel dat zij niet meer in Brunssum terecht kunnen.

Advertenties