Landgraaf gaat jeugdoverlast aanpakken

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 30/09/2022 om 13:35
Laatst bewerkt op 30/09/2022 om 14:37

Met een samenscholingsverbod probeert de gemeente Landgraaf de overlast van jongeren aan te pakken. Het verbod geldt voorlopig voor zes maanden.

Het centrum van Schaesberg, Achter de Haesen en het centrum van Waubach gaan al enige tijd gebukt onder de overlast van de hangjongeren. Het samenscholingsverbod is de zwaarste maatregel die de gemeente kan nemen. Daarnaast heeft de gemeente bepaald dat op zes locaties handhavend kan worden opgetreden door de jongeren weg te sturen met een verblijfsontzegging.

Maatregelen zoals het inzetten van straatcoaches, cameratoezicht en extra controles door boa's en politie hadden niet het gewenste resultaat. Het samenscholingsverbod geldt voor jongeren tot 24 jaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties