Leonie Balter kampioen op de marathon in Amsterdam

Gepubliceerd op 16/10/2022 om 13:21
Laatst bewerkt op 16/10/2022 om 13:34

Leonie Balter is bij de vrouwen Nederlands kampioen geworden op de Marathon in Amsterdam. De hardloopster uit Hoensbroek liep de 42 kilometer in iets meer dan 2 uur en 37 minuten. 

Het is voor het eerst dat ze de titel won, die ze mede te danken heeft aan het feit dat veel andere toppers ontbraken. Bovendien zat het Balter, die al enkele jaren in Zweden woont, ook niet altijd mee op het parcours in Amsterdam. Na de wedstrijd zei ze dat ze ongeveer halverwege last kreeg van haar maag. Ook moest ze een sanitaire stop maken. Na 38 kilometer wist ze Jacelyn Gruppen achter zich te laten en kon ze vol voor de winst gaan.

Khalid Choukoud, twee jaar geleden nog de beste Nederlander op de Parelloop in Brunssum, won bij de mannen. Hij zette een officieuze tijd neer van 2.09.34 en verbrak daarmee tevens zijn persoonlijk record.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties