Leroy Been (21) per direct weg bij Roda JC

Foto: (c) ZO-NWS I HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 10/07/2024 om 14:09
Laatst bewerkt op 10/07/2024 om 14:15

Roda JC heeft selectiespeler Leroy Been (21) deze week laten weten dat hij per direct mag vertrekken bij de Kerkraadse club. Dat bevestigt Beens zaakwaarnemer Bernd Konings tegenover ZO-NWS.

Konings zegt een brief ontvangen te hebben van Robbie Servais, manager voetbalzaken bij Roda JC. "Daarin staat dat Leroy per direct, en zonder opleidingsvergoeding te moeten betalen, naar een andere club mag verkassen. Die mededeling is hard aangekomen. Niet alleen bij Leroy zelf maar ook bij zijn familie."

Been traint deze week nog mee, maar daarna maakt hij geen deel meer uit van Roda's selectiegroep. Nogmaals zaakwaarnemer Konings: "'Wij hebben nu wel de handen vrij om met geïnteresseerde clubs te praten over een volgende carrière-stap voor Leroy."

De aanvaller, die geen profcontract had bij Roda JC en het voorbije seizoen op amateurbasis speelde, debuteerde in september vorig jaar in de hoofdmacht van Roda JC. Toen viel hij in de slotfase in tijdens de met 0-1 verloren uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Sindsdien kreeg de aanvaller in vier wedstrijden enkele speelminuten in het elftal van trainer Bas Sibum.

Leroy Been kwam in het seizoen 2012-2013 over van amateurclub EHC uit Hoensbroek naar Roda JC. Door zijn goede spel speelde hij zich in de kijker bij de KNVB in Zeist. Dat resulteerde destijds in een oproep voor Oranje tot 14 jaar.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties