TERUGKIJKEN: dodenherdenking in Brunssum, Wijnandsrade en Voerendaal

Gepubliceerd op 4/05/2024 om 16:10
Laatst bewerkt op 5/05/2024 om 11:13

Ook de regio Parkstad Limburg stond zaterdagavond twee minuten stil bij de oorlogsslachtoffers. Er waren kerkdiensten en herdenkingsplechtigheden bij oorlogsmonumenten en op begraafplaatsen.

In Brunssum werden zaterdag op de Algemene en Britse militaire begraafplaats de oorlogsslachtoffers herdacht. ZO-NWS was er live bij en de uitzending terugkijken kan hier.

Aan de ceremonie op de begraafplaatsen ging een herdenkingsmis in de Gregoriuskerk vooraf. 

Er werden toespraken gehouden en bloemenkransen gelegd. Het koperensemble van Fanfare St. Barbara en de Coriovallum Pipe Band zorgden voor de muzikale omlijsting. Bij alle 328 graven van omgekomen Engelse militairen werden door scouts bloemen gelegd en een kaarsje ontstoken.

Ook in Wijnandsrade was er voorafgaand aan de ceremonie bij het oorlogsmonument een heilige mis in de kerk. Burgemeester Eric Geurts legde een krans bij het monument.

In Voerendaal was er een plechtigheid bij het monument naast de kerk. Voorafgaand was er een samenkomst in het gemeentehuis.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties