Locomotief uit Afrika wordt gedoopt

foto © ZO-NWS | Selfkantbahn
Gepubliceerd op 6/09/2022 om 09:35
Laatst bewerkt op 6/09/2022 om 11:11

Ruim 22 jaar nadat de locomotief V11 van Klöckner-Humboldt-Deutz uit Afrika teruggehaald werd naar Duitsland kan het voertuig nu eindelijk gedoopt worden. 

Dat gaat gebeuren op 17 september tijdens de door de Duitse overheid uit geroepen Dagen van het Spoor. Het doopfestijn vindt om 16.30 uur plaats in de museumloods van de Selfkantbahn in Schierwaldenrath.

De 135 pk sterke locomotief reed tot begin 1970 op de smalspoorbaan van de Geilenkirchener Kreisbahnen. Toen werd de locomotief samen met zusterlocomotief de V10 verkocht aan Togo in Afrika. Na een korte dienst in Afrika stonden de treinen weg te roesten. De V10 is uiteindelijk in het water gedumpt om als golfbreker te dienen.

Na moeizame onderhandelingen kwam de V11 locomotief uiteindelijk terug. Het duurde nog echter bijna twee decennia voordat de locomotief na een grondige restauratie over het spoor kon tuffen. Nu neemt de locomotief alle ritten van de Selfkantbahn voor haar rekening want de gebruikelijke stoomlocomotief is al een poos in reparatie.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties