Man uit Landgraaf veroordeeld vanwege racistische uitlatingen

Gepubliceerd op 31/03/2023 om 14:07
Laatst bewerkt op 31/03/2023 om 14:12

Daniel S. uit Landgraaf is veroordeeld vanwege racistische uitlatingen en mishandeling van een stel. Dat meldt 1Limburg.

Hij krijgt een taakstraf van 80 uur en een gevangenisstraf van 30 dagen, waarvan 29 voorwaardelijk. Bij het incident waren ook twee andere verdachten uit Woudenberg en Zwijndrecht betrokken. De drie mannen bekenden dat ze in Breda stickers opplakten en uitdeelden met uitingen als 'Nationaal socialisme, we zijn terug' en 'Stop white replacement'.

De slachtoffers van het geweldsincident zouden een sticker hebben verwijderd van een lantaarnpaal en deze hebben verscheurd. Daarop werden zij uitgescholden en zou Daniel S. ze hebben geslagen.

S. werd ook al opgepakt omdat hij betrokken was bij het projecteren van racistische leuzen op de Erasmusbrug in Rotterdam. Deze zaak komt later dit jaar voor de rechtbank.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties