Mannen aangehouden voor heling 64 telefoons

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 15/09/2022 om 10:37
Laatst bewerkt op 15/09/2022 om 11:08

De Duitse politie heeft in Herzogenrath een 21-jarige Nederlander en een 17-jarige Syriër aangehouden. Zij worden verdacht van heling van telefoons.

Het tweetal was woensdagavond onderweg met hun auto toen de politie hen liet stoppen. Tijdens de controle die daarop volgde probeerde de bijrijder een doos te verstoppen. Dit was de agenten opgevallen. Toen de doos tevoorschijn kwam troffen de agenten 64 nieuwe mobiele telefoons aan.

Omdat het tweetal geen rekeningen konden overleggen en ook niet verklaren wilden waar de telefoons vandaan kwamen, werden ze aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Ze moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor heling.

De telefoons zijn in beslag genomen en worden onderzocht. Als blijkt dat de telefoons geen goedkope imitaties zijn dan wordt de waarde geschat op meer dan 20.000 euro.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties