Mantelzorgtest Heerlen online

foto: iStock
Gepubliceerd op 13/11/2023 om 15:41
Laatst bewerkt op 13/11/2023 om 15:45

De mantelzorgtest van de gemeente Heerlen staat sinds 10 november online.

Mantelzorgers die de test doen, zien direct op welke terreinen ze de meeste ondersteuning bieden en hoe zwaar dat voor hen weegt. Aansluitend krijgen ze informatie en tips waar ze de juiste hulp kunnen krijgen in hun eigen buurt.

Bij de start van de test kunnen mantelzorgers aangeven welke rol of rollen ze vervullen: huishoudhulp, regelaar, chauffeur, verzorger, boekhouder enzovoort. Daarna kunnen ze van al die taken aangeven hoeveel moeite hen dat kost, hoeveel tijd ze eraan besteden en welke andere verplichtingen ze nog meer hebben.

Na het invullen van de test ontvangen ze het resultaat via mail. Ook kunnen ze direct doorklikken naar het steunpunt voor mantelzorgers, welzijnsorganisatie Alcander en andere professionele hulpverleners. De test is hier te vinden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties