Marathon over Via Belgica

foto © ZO-NWS | Sascha Teschner
Gepubliceerd op 21/10/2021 om 16:29
Laatst bewerkt op 21/10/2021 om 17:53

De oudste rijksweg van Nederland, de Via Belgica, vormt het decor van de Marathon Via Belgica. De hardloopactiviteit, georganiseerd door Foras Events, staat gepland voor 29 mei. 

Startpunt is in Landgraaf: de brug over de Worm bij Ubach over Worms. Via een heuvelrijk parcours leggen de deelnemers ruim 42 kilometer af om uiteindelijk te finishen op de Servaasbrug in Maastricht. In oude romeinse plaatsen langs de route, zoals Coriovallum (Heerlen) en Mosa Trajectum (Maastricht) wordt de sfeer uit de antieke tijd opgeroepen. 

Om de marathon voor iedereen toegankelijk te maken kunnen deelnemers ook kiezen voor een estafette-team waar ieder een deel van de route loopt. Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op www.marathonviabelgica.nl

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties