Meer focus op Romeins verleden in Parkstad

Gepubliceerd op 23/05/2024 om 12:30
Laatst bewerkt op 23/05/2024 om 12:30

Met financiële ondersteuning van de provincie Limburg gaan vier Parkstad-gemeenten de komende drie jaar het Romeinse verleden nadrukkelijk op de kaart zetten.

 In het Thermenmuseum in Heerlen ondertekenden de gemeenten Voerendaal, Heerlen, Simpelveld en Kerkrade, samen met Meerssen, Valkenburg en Maastricht, het convenant Via Belgica 2024-2027.

Deze gemeenten gaan de reeds bestaande Romeinse projecten (Fruitspoor, Via Belgica, Erlebnisraum Römerstrasse) met elkaar verbinden en toegankelijk maken voor de internationale toerist.

De naam 'Via Belgica' verwijst naar de 400 kilometer lange oude Romeinse heirbaan die in Nederlands-Limburg bij Maastricht de grens overkwam om haar weg te vervolgen langs onder meer het huidige Parkstad.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties