Meer grensoverschrijdingen maar minder dan voor corona

foto © ZO-NWS | istock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 16/12/2021 om 16:48
Laatst bewerkt op 16/12/2021 om 17:13

Hoewel steeds meer mensen weer de grens over gaan is het aantal bezoeken aan Duitsland en België nog steeds lager dan voor het begin van de coronapandemie.

Dat blijkt uit een euPrevent COVID-19 onderzoek. 

Grensbewoners trokken voor corona vaak de grens over om te profiteren van goedkopere bezine of boodschappen. Ook was een bezoek aan vrienden of familie niet ongewoon. Door de verschillende maatregelen in Duitsland, België en Nederland was er een duidelijke daling in het aantal bezoeken over de grens. 

"Naarmate de maatregelen versoepelden, steeg het aantal grensoverschrijdingen weer", aldus Norbert Schnitzler, hoofd van de gezondheidsdienst van regio Düren. In alle drie de landen worden sinds de zomer van 2021 bezoeken aan familie, vrienden en kennissen over de grens, maar ook korte bezoeken zoals boodschappen doen of tanken weer dubbel zo vaak gedaan. 

Het onderzoek werd uitgevoerd door GGD Zuid Limburg, Stichting euPrevent EMR, Maastricht UMC+, Gesundheitsamt des Kreises Düren, Gesundheitsamt des Kreises Heinsberg, Gesundheitsamt der StädteRegion Aachen, Sciensano en Deutschsprachige Gemeinschaft Belgiens.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties