Mgr. Nolensplein in Eygelshoven afgezet na vondst dode in tuin

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 17/06/2024 om 20:52
Laatst bewerkt op 17/06/2024 om 22:07
foto © ZO-NWS | Track 88

Een buurvrouw heeft maandagavond even na half acht het stoffelijk overschot van haar buurman aangetroffen in een achtertuin aan het Mgr. Nolensplein in Eygelshoven. Het gaat volgens haar om de bewoner van het desbetreffende pand, vertelt zij tegen ZO-NWS. 

"Ik was de kat van mijn vriend aan het zoeken en keek dus automatisch in de tuin van onze buren rechts naast ons", vertelt de hevig geschrokken vrouw (29). Haar kat vond zij in eerste instantie echter niet. "Ik zag meteen de buurman liggen, gekleed in een trui en onderbroek. Ik wist meteen door de staat waarin het stoffelijk overschot verkeerde dat het foute boel was, dat hij dood was. Reanimatie was dus niet meer mogelijk."

De vrouw belde meteen met de politie, die al snel arriveerde. "Die man is de bewoner van dat huis, hij woonde er ongeveer drie maanden. Hij was een man van buitenlandse afkomst. Afgelopen zaterdag heb ik hem voor het laatst in levenden lijve buiten gezien", vervolgt de vrouw haar verhaal.  

Het Mgr. Nolensplein in Eygelshoven werd na de vondst van het lichaam anderhalf uur afgezet. Omdat zich in de woning mogelijk gevaarlijke stoffen zouden bevinden werd de brandweer opgeroepen om de politie te assisteren. Twintig huizen werden uit voorzorg ontruimd.

Brandweerlieden sloegen een raam kapot om het desbetreffende huis te kunnen betreden. Uiteindelijk werden er geen gevaarlijke stoffen gevonden en konden de bewoners rond 21.30 uur terug naar hun woningen. 

De afdeling Forensische Opsporing (FO) van de politie doet sinds maandagavond sporenonderzoek rondom en in de woning in verband met de vondst van het stoffelijk overschot. Dit om meer duidelijkheid te krijgen over de precieze omstandigheden waardoor de man is komen te overlijden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties