Minder mankracht politie Brunssum-Landgraaf

foto: iStock
Gepubliceerd op 6/07/2021 om 15:53
Laatst bewerkt op 6/07/2021 om 16:13

Het politieteam van Brunssum-Landgraaf gaat aan slagkracht verliezen. Vanaf 2024 moeten teams in Zuid-Limburg capaciteit in gaan leveren om de tekorten in Midden- en Noord-Limburg op te vangen. 

In totaal moet er zo'n 66 fte verplaatst worden, meldt De Limburger. Één fte staat gelijk aan een fulltime medewerker met een werkweek van 40 uur. Het team Brunssum-Landgraaf zou volgens het plan 17,7 fte gaan verliezen. Die uren worden dan weer goed gemaakt in een van de gemeentes in Midden- en Noord-Limburg. 

Burgemeester van Heerlen Roel Wever maakt zich boos over het plan. "Ik ben negen maanden burgemeester in Heerlen en bijna elke dag ben ik bezig met de openbare orde en veiligheid. Agenten komen nu al niet toe aan preventief politiewerk. En dan moeten we ook nog eens mankracht inleveren?", zegt Wever tegen de krant. 

Heerlen verliest volgens het plan de meeste mankracht. Zo'n 27 fte. Gevolgd door Brunssum-Landgraaf met 17,7 en Maastricht met 14,8. 

De verplaatsing vindt volgens het plan pas in 2024 plaats en wordt stapsgewijs gespreid over vier jaar. De hoofdofficier van justitie, Jan Eland en regioburgemeester Penn- te Strake zullen in oktober besluiten of het plan daadwerkelijk doorgaat. 

Advertenties