Motie roept college op OLS te ondersteunen met een subsidie

Gepubliceerd op 7/02/2024 om 08:13
Laatst bewerkt op 7/02/2024 om 10:31

Burgemeester en wethouders in Beekdaelen worden opgeroepen geld vrij te maken voor het Oud Limburgs Schuttersfeest deze zomer in Doenrade. Daartoe is dinsdag in de raadsvergadering een motie ingediend.

Aanvankelijk stond in de motie een bedrag van 100.000 euro echter burgemeester Eric Geurts wilde nog geen bedrag invullen omdat het nu om een bijzondere omstandigheden gaat waaronder het OLS in Beekdaelen wordt georganiseerd. Ook wordt er een bijdrage van de provincie verwacht. Eerder gaf de gemeente Nederweert al aan toch 50.000 subsidie uit te trekken voor het OLS. Aanvankelijk zou het schuttersfeest in die gemeente plaatsvinden. 

Dinsdag werd duidelijk dat alle politieke partijen het OLS in Beekdaelen een warm hart toedragen, echter de PvdA en D66 konden zich niet vinden in de motie omdat zij nog geen inzicht hebben in de kosten en stemden daarom tegen. De organisatie is op dit moment hard aan de slag met een begroting voor het grootste Limburgse schuttersfeest.

Ook de scholen die meedoen aan het Kinjer OLS krijgen duizend euro subsidie ter dekking van de materiaal- en organisatiekosten. Dat vonden alle partijen een goede zaak. 

Een motie om vluchtelingen en asielzoekers bij het OLS te betrekken en om te kijken of er ook voor mensen met een smalle beurs iets geregeld kon worden werd na toezeggingen van het college om samen met het stichtingbestuur van het OLS naar de mogelijkheden te kijken werd door de indiener, GroenLinks, weer ingetrokken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties