Motie van wantrouwen tegen burgemeester Brunssum

foto © ZO-NWS | Gemeente Brunssum
Gepubliceerd op 22/02/2022 om 22:06
Laatst bewerkt op 22/02/2022 om 22:25

Raadslid Jo Palmen van BBB/Lijst Palmen heeft dinsdagavond in de raadsvergadering van Brunssum een motie van wantrouwen ingediend tegen burgemeester Wilma van der Rijt. De vier pagina's tellende motie kon echter niet op een raadsmeerderheid rekenen.

Alleen twee leden van de eigen fractie BBB/Lijst Palmen stemden voor. Palmen vindt dat 'er geen sprake is van zorgvuldig en betrouwbaar handelen door de burgemeester'. Ook vindt hij dat 'de wijze waarop ze haar ambt uitoefent afbreuk doet aan bestuurlijk Brunssum.'

Palmen kondigde de motie al aan het begin van de vergadering aan bij het vaststellen van de besluitenlijst. Hij lag herhaaldelijk in de clinch met de burgemeester die hem een paar keer het woord moest ontnemen.

De behandeling van de motie moest zelfs even geschorst worden omdat niet duidelijk was of de motie wel of niet voorgelezen moest worden. Maar dat bleek niet nodig. Ook wilde de raad er niet inhoudelijk over discussiëren. 

Burgemeester Wilma van der Rijt zag zich gesteund door de overige raadsfracties en liet het achteraf bij een korte verklaring. "Het doet pijn. Pijn omdat je het op geen enkele manier ziet aankomen en kunt verklaren."
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties