Negen verdachten uit Parkstad in cel voor voertuigcriminaliteit

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 17/05/2023 om 09:49
Laatst bewerkt op 17/05/2023 om 09:57

De politie heeft dinsdag negen verdachten aangehouden bij een grote actie in verband met voertuig- en jeugdcriminaliteit in de regio Parkstad. Daarnaast zijn elf locaties doorzocht.

De negen verdachten zijn tussen de 17 en 49 jaar oud. Er werden geld, voertuigen, gestolen goederen, vuurwapens, pepperspray, stroomstootwapens, een katapult, messen, een wapenstok en boksbeugels in beslag genomen.

 

Politie en justitie zien dat het stelen van voertuigen steeds vaker een manier is voor jeugdigen om een opstap te maken richting andere vormen van criminaliteit. Dat is mede de reden geweest dat deze actie door de recherche van Parkstad gehouden werd. Alle verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties