Net geen medaille voor oranjevrouwen onder 20

Gepubliceerd op 29/08/2022 om 10:51
Laatst bewerkt op 29/08/2022 om 14:27

Op het WK onder 20 voor vrouwen in Costa Rica hebben de dames net naast de medailles gegrepen. De vier Fortuna-dames keren weer terug bij hun ploeg in Sittard voor de start van de competitie.

In de wedstrijd tegen Brazilië stonden Dana Foederer en Samantha van Diemen in de basis. Nederland verloor uiteindelijk met 4-1. De uitslag doet volgens bondscoach Jessica Torny geen recht aan de wedstrijd. De Nederlandse dames speelde een goede wedstrijd met een hoog tempo en creëerden ook diverse kansen.

Het eerste doelpunt kwam van de Brazilianen. Dana Foederer veroverde in de 21e minuut de bal en via Kim Everaerts belandde de bal uiteindelijk bij Rosa van Gool. Met een kopbal scoorde de 18-jarige de gelijkmaker.

De tweede helft werden de ruimtes te groot, werd veel onnodig balverlies geleden en maakte de arbitrage ook de nodige fouten. Brazilië maakte daar optimaal gebruikt van en wist de Nederlandse keepster Lisan Alkemade nog drie maal te passeren.

Toch kunnen de dames met opgeheven hoofd terug naar Nederland komen en zich voorbereiden op de start van de competitie in de Eredivisie.