Netwerk van handel anabole steroïden opgerold

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 17/05/2022 om 14:13
Laatst bewerkt op 17/05/2022 om 14:40

Met invallen in onder andere in Voerendaal en Heerlen, heeft de politie een belangrijk netwerk in de illegale handel in anabole steroïden opgerold. In totaal werden zes personen aangehouden.

De politie doorzocht dinsdag 8 woningen en 5 bedrijfspanden in Voerendaal, Heerlen, Landgraaf, Geleen, Maastricht, Kerkrade en Eygelshoven.

Naast grote hoeveelheden anabole steroïden en grote sommen contant geld werd ook beslag gelegd op diverse panden, zes luxevoertuigen en luxe voorwerpen, sieraden en modeartikelen. Ook werden diverse gegevensdragers in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De anabole steroïden en aanverwante producten werden aangeboden via een webshop. Per dag werd een grote hoeveelheid bestellingen verstuurd naar adressen door heel Europa. Volgens onderzoek werden in drie jaar tijd ruim 60.000 bestellingen geplaatst door zo'n 11.000 klanten. De omzet wordt geschat op 6 miljoen euro. 

Het gebruik van de middelen is in Nederland niet strafbaar, met uitzondering van de topsport. De handel in anabole steroïden is daarentegen wel strafbaar. Aan het gebruik kleven namelijk de nodige gezondheidsrisico's.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties