Nieuw oorlogsmonument onthuld in Amstenrade

foto: Rob Spierings
Gepubliceerd op 18/09/2023 om 10:48
Laatst bewerkt op 18/09/2023 om 11:36

In Amstenrade is zondag een nieuw oorlogsmonument onthuld. Dit ter nagedachtenis aan vijf dorpelingen die het leven lieten voor hun vaderland.

De oorlogsslachtoffers hadden al een monument, maar dat is verouderd en de namen waren niet meer leesbaar. Daarop nam Jos Mevis initiatief en ging op zoek naar sponsoren. Mede door een bijdrage van het kerkbestuur is er een nieuw monument gemaakt. Dat staat aan de Hagedorenweg.

De namen van de vijf slachtoffers luiden: W.J. Deteren, J.M. Hermens, M.H. Smeets, W.A. Theunissen en S.H. Toussaint. Ze kwamen om het leven in de Tweede Wereldoorlog en tijdens de koloniale oorlog in Indonesië in het voormalige Nederlands-Indië.

De onthulling werd gedaan door Jan (van Cep) Roberts ondersteund door Jos Mevis, de man achter het idee.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties