Nieuwbouw basisschool Ransdaal uitgesteld

foto: iStock
Gepubliceerd op 20/06/2024 om 15:38
Laatst bewerkt op 20/06/2024 om 17:05

Nieuwbouw voor basisschool Sint Theresia in Ransdaal is uitgesteld. Dat heeft de gemeente Voerendaal besloten. Er is volgens verantwoordelijk wethouder Harry Coenen onvoldoende capaciteit bij de gemeente om nu door te pakken. 

Dat vertelt Coenen desgevraagd aan ZO-NWS. 

Vier jaar geleden trok de gemeenteraad anderhalf miljoen euro uit om de school nieuw leven in te blazen. Gevreesd werd voor het voortbestaan van Sint Theresia vanwege het teruglopend aantal leerlingen. Samen met een groep betrokken inwoners, verenigd in de initiatiefgroep Ransdaal, kwam de gemeente met het plan een multifunctioneel bijgebouw te realiseren achter de school.

Dat plan verdween van tafel toen schoolbestuur INNOVO aangaf dat het leerlingenaantal weer was toegenomen en het dus beter was te investeren in een geheel nieuw gebouw. "Het verschil tussen aanbouw en nieuwbouw was zo'n 2 ton dus zijn we meegegaan in die gedachte", blikt wethouder Harry Coenen terug. 

Maar het duurt nog wel even voordat de schop voor die nieuwbouw de grond in kan. Coenen: "Op dit moment zijn we bezig met de nieuwbouw voor de basisscholen in Ubachsberg en Klimmen. We hebben als gemeente Voerendaal simpelweg niet de capaciteit om daar nóg een bouwproject aan toe te voegen. Bovendien heeft INNOVO aangegeven afgelopen zomer een aantal aanpassingen te hebben gedaan aan het uit  1951 daterende gebouw. Dat geeft ons wat meer tijd." 

Hélène Bessems van INNOVO bevestigt dat een jaar geleden een paar aanpassingen zijn gedaan op de Sint Theresiaschool. "Het betrof ondermeer schilderswerk, garderobevoorzieningen en een lerarentoilet", aldus Bessems tegenover ZO-NWS. "Nieuwbouw is gelukkig niet van de baan maar het is aan de gemeente in welke volgorde ze dat doet". Ook de basisscholen in Ubachsberg en Klimmen vallen onder de onderwijskoepel INNOVO. 

Hoelang nieuwbouw van de basisschool in Ransdaal op zich laat wachten is nog niet duidelijk. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties