Nieuwe demonstratie verhuizing DSM in Maastricht

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 9/08/2021 om 11:41
Laatst bewerkt op 9/08/2021 om 11:54

De SP en PvdA Heerlen organiseren een nieuwe demonstratie tegen de verhuizing van DSM van Heerlen naar Maastricht. De demonstratie vindt plaats op 9 september bij het provinciehuis in Maastricht. Diezelfde dag zal de provincie vergaderen over de verhuizing. 

De chemiereus kondigde onlangs aan te verhuizen naar Maastricht. Het bedrijf zou daarvoor een subsidie krijgen van de provincie en de gemeente Maastricht van in totaal 3,5 miljoen euro. Inmiddels heeft DSM besloten van de subsidie af te zien. 

De twee bovengenoemde politiek partijen organiseerden eerder al een demonstratie tegen het vertrek. Toen was dat nog voor het hoofdkantoor van DSM in Heerlen. Volgens de demonstranten heeft DSM een ereschuld aan de stad en verliest het bedrijf haar hart wanneer het de stad verlaat. 

Lees ook: Circa honderd mensen demonstreren tegen vertrek DSM

Demonstratie tegen vertrek DSM naar Maastricht.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties