Nieuwe investeerder voor Fortuna Sittard

Foto: (C) ZO-NWS
Gepubliceerd op 13/05/2021 om 11:54
Laatst bewerkt op 13/05/2021 om 11:58

Fortuna Sittard heeft met gamegigant Azerion een nieuwe investeerder gevonden. Dat heeft de club donderdag middels een persconferentie bekendgemaakt.

Het internationale internetbedrijf is gespecialiseerd in online gaming. Het bedrijf uit Amsterdam neemt twintig procent van de aandelen over. “Met deze overeenkomst kunnen we de toekomstige ambities gaan bewerkstelligen”, zegt algemeen directeur Ivo Pfennings. Naast de kapitaalinjectie die het bedrijf met zich meeneemt moet het Fortuna verder helpen op commercieel vlak, fanbase en organisatie. Met de overeenkomst hopen de Sittardenaren een stap te zetten om een stabiele middenmoter te worden in de Eredivisie.

Onlangs beëindigde Fortuna de gesprekken met de Turkse mediamagnaat Acun Ilicali over een eventuele overname. De naam van Ilicali zong lange tijd rond in Sittard, maar de twee partijen besloten om niet met elkaar in zee te gaan.
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties