Nieuwe school voor Ransdaal goedkoper dan renovatie

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 6/03/2023 om 13:37
Laatst bewerkt op 6/03/2023 om 13:38

Als het aan de gemeente Voerendaal ligt krijgt Ransdaal een nieuwe school. Dat blijkt op termijn goedkoper te zijn dan renoveren en de levensduur van het gebouw met vijftien jaar te verlengen.

Wethouder onderwijs Harry Coenen maakte de intenties onlangs bekend. 

Innovo en initiatiefgroep Ransdaal maakten zich sterk voor renovatie van basisschool Sint Theresia. Bovendien moest daar een multifunctioneel bijgebouw bij komen. Dat bijgebouw blijkt geen draagkracht te hebben van de scholenkoepel en de gemeenschap.

De kosten voor renovatie en nieuwbouw zijn volgens Innovo bijna hetzelfde. Beide opties kosten rond de 3,6 miljoen euro. Renovatie is uiteindelijk duurder, omdat dat vijftien jaar later opnieuw moet gebeuren. De locatie voor de nieuwe school moet nog worden onderzocht.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties