KNVB schrapt rode kaart Smeets

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 27/12/2018 om 10:54
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:35

De rode kaart voor Jorrit Smeets is door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond geseponeerd. De middenvelder van Fortuna Sittard werd afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen FC Groningen met rood van het veld gestuurd.

Dat gebeurde op advies van de videoscheidsrechter. Tijdens een inglijdende beweging raakten Smeets en Samir Memisevic elkaar. Door deze beslissing moest Fortuna de hele tweede helft met 10 man spelen. Na de wedstrijd gaf scheidsrechter Allard Lindhout al toe dat geel beter op zijn plek was geweest.

Ook de aanklager betaald voetbal zag geen rode kaart in de overtreding en daarom is de kaart geschrapt en kan Fortuna tijdens de volgende wedstrijd gewoon beschikken over de middenvelder.

Wel moet Fortuna op zoek gaan naar een nieuwe technisch directeur. Mustafa Aztopal is begonnen aan een nieuw avontuur. De turk had een handje met het uitzoeken van spelers. 16 van de 23 spelers die hij naar Sittard haalde hebben hun steentje bijgedragen aan de promotie van de club en aan de plaats in de linker kolom van van de ranglijst van de Eredivisie.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties