Celstraf en tbs voor schizofrene Heerlenaar

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 18/04/2019 om 13:10
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:33

Een schizofrene man uit Heerlen is veroordeeld voor 11 zaken waaronder poging tot doodslag en brandstichting. In totaal moet hij twee jaar de cel in en daarna krijgt hij een tbs-behandeling.

Eind 2017 pleegde hij in 5 maanden tijd een groot aantal misdrijven. Dat schrijft dagblad De Limburger. Hoogtepunt was de brandstichting in een appartementencomplex in Landgraaf op 16 februari 2018. De eigenaar zag de man lopen toe hij onderweg was naar de brand. Op het moment dat hij de Heerlenaar aansprak werd hij neergestoken.

De man heeft ook meerdere voertuigen gestolen. Met één van de voertuigen is hij zelfs naar Zwitserland gereden omdat hij denkt een relatie te hebben met een Zwitserse zangeres.

Volgens onderzoekers van het Pieter Baan Centrum (PBC) leidt de man aan schizofrenie en is daardoor verminderd toerekeningsvatbaar.

De advocaat van de Heerlenaar is het hier echter niet mee eens. Volgens hem is zijn client weldegelijk toerekeningsvatbaar. Hij vond dat een celstraf van 400 dagen genoeg was. De rechter volgde echter het rapport van het PBC en was er tevens van overtuigd dat de delicten die de 36-jarige gepleegd had niet ongestraft konden blijven.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties