Nieuwe getuige: Thijs Hermans sprak over 'iemand aan een mes rijgen'

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 30/06/2020 om 10:31
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:24

Op 22 juni heeft zich bij de politie in Den Haag een nieuwe getuige gemeld die beweert in oktober 2018 met de van drievoudige moord verdachte Thijs Hermans uit Brunssum gesproken te hebben. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) tijdens de derde zittingsdag in deze zaak voor de rechtbank in Maastricht laten weten.

De nieuwe getuige heeft tegenover de recherche verklaard dat Thijs Hermans in oktober 2018, een half jaar voor het plegen van de drie moorden dus, in een café in Den Haag tegen hem gezegd zou hebben "dat hij iemand weleens aan een mes zou willen rijgen". 

De rechter vroeg Hermans daarop of hij weleens in betreffende kroeg was geweest en of hij dit café kende. Thijs Hermans ontkent deze kroeg te kennen en er dus nooit te zijn geweest. "Ik heb ook nooit wat gezegd over het willen rijgen van iemand aan een mes", aldus Hermans.

Dinsdag zullen de officieren van justitie het requisitoir voordragen met bijbehorende strafeis tegen Thijs Hermans.  

weerfoto Juli

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties