Nog steeds geen spoor van Brunssumse papegaaien

foto: Stichting De Vrolijke Papagaai
Gepubliceerd op 14/06/2024 om 09:46
Laatst bewerkt op 14/06/2024 om 10:28

De papegaaien Wicky, Roepie en Rokko die sinds maart dit jaar spoorloos zijn, zijn nog steeds niet gevonden. Een vrouw in Brunssum had de drie tropische vogels in bruikleen van Stichting Vrolijke Papegaai. Die sloeg een aantal maanden geleden alarm toen er twijfels ontstonden over het lot van de papegaaien.

Daarop spande de stichting een kort geding aan. De Brunssumse vrouw was onduidelijk over waar de vogels gebleven waren. Ze zei eerst dat de papegaaien waren overleden en ze de vogels begraven had. Later verklaarde ze dat de vogels bij het vuilnis beland waren. De rechter geloofde haar verhaal niet en denkt dat de vrouw de papegaaien heeft doorverkocht. Tot bekend is waar de vogels verblijven moet de Brunssumse een dwangsom van 200 euro per dag betalen aan de stichting. Die dwangsom kan oplopen tot een maximum van 5000 euro. 

"De dwangsom tikt leuk door, maar het gaat ons niet om het geld. We willen gewoon de papegaaien terugvinden", zegt Dorith van Ewijk van Stichting Vrolijke Papegaai. "Er is van nog geen kant aan het vonnis voldaan. We hebben nog steeds geen idee waar de papegaaien zijn."

Toch is de hoop om de vogels weer terug te zien nog niet opgegeven. "We blijven zoeken tot we ze gevonden hebben. We krijgen ook tips van veel mensen die ons waarschuwen als een papegaai ergens opduikt, bijvoorbeeld bij een asiel. Ook gisteren kregen we weer een seintje van een asiel dat er twee papegaaien waren gebracht. Daar gaan we vandaag achteraan." De stichting weet snel of het om de vermiste papegaaien gaat. Al haar vogels zijn gechipt en hebben een uniek ID-bewijs.

Van Ewijk zegt tot het gaatje te willen gaan. Daarom starten ze ook een strafrechtelijk onderzoek. "We willen dat de vrouw uit Brunssum veroordeeld wordt voor illegale handel en diefstal." 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties