OM vervolgt docent Vista College voor seksueel misbruiken minderjarige

Foto: VISTA College Heerlen I (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 5/10/2022 om 14:14
Laatst bewerkt op 5/10/2022 om 14:54

Een docent van een Heerlense locatie van het Vista College wordt door het OM vervolgd voor het jarenlang seksueel misbruiken van een minderjarig meisje dat zijn leerlinge was. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters na vragen van ZO-NWS. 

Het politie-onderzoek is onlangs afgerond en de officier van justitie heeft nu een vervolgingsbeslissing genomen. “Wij gaan deze verdachte vervolgen en dus voor de rechter brengen voor seksueel misbruik gedurende meerdere jaren”, legt Peters verder uit. “Wij zijn in overleg met de advocaat van de verdachte in deze zaak over eventuele onderzoekswensen van zijn kant.” 

Aangifte oud-studente Vavo 

De man uit Eijsden-Margraten, die les gaf op het voortgezet algemeen volwassenonderwijs (vavo) in Heerlen, werd in maart dit jaar door de schoolleiding geschorst vanwege 'ernstig grensoverschrijdend gedrag'. Dat kwam aan het licht na een melding van een oud-studente over meerdere incidenten. De vrouw en het Vista College deden na die betreffende melding aangifte bij de politie. 

Zwanger gemaakt

Deze omroep beschikt over vertrouwelijke politie-informatie waaruit blijkt dat het meisje heeft verklaard dat zij drie keer zwanger is gemaakt door de desbetreffende leerkracht die inmiddels niet meer bij het Vista College werkt. Een en ander kwam aan het rollen door het schandaal rondom het tv-programma The Voice of Holland, waardoor de oud-studente alsnog besloot om naar de politie te stappen.

Twee kinderen uit de seksuele relatie tussen de desbetreffende docent van Vista en de oud-leerlinge kwamen daadwerkelijk ter wereld en bij eentje pleegde het meisje abortus, zo heeft het meisje volgens bronnen verklaard tegenover de politie. Het slachtoffer was nog niet volwassen tijdens het vermeende seksueel misbruik, ondanks het feit dat zij op een vavo-opleiding zat.

Aanhouding 

De desbetreffende oudere docent die nu vervolgd wordt door het Openbaar Ministerie (OM), werd enkele maanden geleden aangehouden in deze misbruikzaak en zat drie dagen achter de tralies. Het College van Bestuur van het Vista College schreef in een eerder stadium in een brief aan leerlingen en ouders van de school over deze kwestie:

'Deze week is er door een oud-studente van Vista college aangifte van ernstig grensoverschrijdend gedrag gedaan tegen een van haar oud-docenten. Deze, zoals gemeld zeer ernstige, situatie heeft gespeeld tijdens haar opleiding aan het VAVO Heerlen', legde het College van Bestuur uit in het bovengenoemde schrijven.

"Wij zijn geschrokken van de ernst van deze melding en vinden het uiterst moedig dat deze oud-studente zich hierover uitspreekt en zich alsnog meldt." De advocaat van het slachtoffer in deze zaak, de voormalige studente van het Vista College, wilde woensdag desgevraagd geen enkel commentaar geven. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties