Onthulling gedenksteen tijdens "Memorial Walk"

foto © ZO-NWS | Google Maps
Gepubliceerd op 8/08/2022 om 09:09
Laatst bewerkt op 8/08/2022 om 11:06

De "Memorial Walk" van de Heemkundevereniging van Wijnandsrade krijgt dit jaar een bijzonder tintje door het onthullen van een gedenksteen. Deze is een eerbetoon aan de omgekomen Amerikaanse piloot John Cave (22).

De gedenksteen wordt zondag 18 september door burgemeester Eric Geurts onthuld op de N298 ter hoogte van het voormalige Jezuïtenklooster. 

Het 386ste Fighter Squadron wordt op 18 september 1944 tijdens operatie Market Garden onder vuur genomen door Duitse vliegtuigen. Tijdens het gevecht wist Cave één Duits toestel neer te schieten in de omgeving van Mustergeleen. Tijdens het hergroeperen werd het vliegtuig van de Amerikaan onder vuur genomen. Het toestel stortte neer aan de Bosscherweg in Aalbeek en de piloot kwam hierbij om het leven.

De deelnemers aan de wandeltocht kunnen kiezen uit drie afstanden die starten bij Café I Gen Dörp in Wijnandsrade. Starten kan vanaf 9.30 uur. Onderweg wordt ook stilgestaan bij diverse andere oorlogsactiviteiten waarbij slachtoffers vielen. Het onthullen van de gedenksteen staat gepland voor 13.00 uur.

Aanmelding is gewenst en kan via: 06 - 236 556 77 of paul.van.zwijndregt@gmail.com

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties