Ook geen carnaval in Voerendaal

Gepubliceerd op 12/10/2020 om 10:39

De carnavalsverenigingen in de gemeente Voerendaal dragen als collectief naar buiten dat er geen carnavalsactiviteiten zullen plaatsvinden in het seizoen 2020-2021.

De Durchströpere, De Kaatboere, De Naate en De Wuif cancelen gezamenlijk, met pijn in het carnavalshart, alle evenementen en activiteiten vanwege COVID-19.

'Concreet betekent dit dat er geen proclamaties, recepties, zittingen of andere carnavalsevenementen zullen plaatsvinden. Daarnaast zal geen enkele vereniging een prins proclameren en zal men ook geen acte de présence geven bij evenementen buiten de gemeentegrenzen. Daarnaast hebben de verenigingen ook besloten geen carnavalsoptochten te organiseren.'

Echter werkt KV De Molmuus nog aan een alternatief programma om bepaalde tradities, op gepaste wijze, levend te houden. Over de haalbaarheid van het alternatief moet de vereniging nog met de gemeente in gesprek gaan.

Onlangs zette de Limburgse Veiligheidsregio's al een streep door alle vergunningsplichtige carnavalsevenementen in verband met de coronamaatregelen.

weerfoto oktober

Advertenties