Ook in hoger beroep 15 jaar cel en tbs voor doden vrouw

Gepubliceerd op 18/04/2024 om 17:16
Laatst bewerkt op 18/04/2024 om 19:30

Een 53-jarige man uit Heerlen is ook in hoger beroep veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs voor het doden van zijn vriendin. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 50.000 euro betalen aan de nabestaanden.

Het gerechtshof is het met de rechtbank in Maastricht eens dat het gevaar op herhaling groot is, omdat de Heerlenaar eerder ook al eens veroordeeld is voor een fatale mishandeling. 

Ook tijdens het hoger beroep is niet duidelijk geworden wat er precies op 8 september 2021 is gebeurd in de woning van het slachtoffer. Tijdens de zitting bleef de man alles ontkennen. Bovendien heeft hij geweigerd mee te werken aan onderzoek naar zijn geestelijke gesteldheid.

Omdat het voorval in 2021 plaatsvond is 15 jaar gevangenisstraf de maximale straf die de man kan krijgen. Voor een dergelijke vergrijp nu kan het vonnis 25 jaar cel zijn.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties