Op zoek naar jeugd in voormalig ziekenhuis

foto © ZO-NWS | Anja Timmers
Gepubliceerd op 6/01/2022 om 16:39
Laatst bewerkt op 6/01/2022 om 17:43

De brandweer moest donderdagmiddag uitrukken naar het voormalige ziekenhuis van Brunssum. Samen met de politie werd gezocht naar meerdere jeugdigen. Uiteindelijk werden tien jongeren van het dak gehaald. Zij kregen een bekeuring.

Het is niet voor het eerst dat jongeren zich in het deels afgebroken gebouw begeven en voor overlast zorgen. Omwonenden hebben al regelmatig personen op het dak van de bouwval gezien.

Ook de gemeenteraad van Brunssum heeft zich al meerdere keren gebogen over de problematiek van het gebouw aan de Kochstraat. Eigenaar SMH-groep had een nieuwe koper voor het terrein. De restanten van het oude ziekenhuis zouden na afgelopen zomer gesloopt worden, maar dat is nog steeds niet het geval.

Lees ook: Nieuwe koper voor oude ziekenhuis, sloop na de zomer

foto © ZO-NWS | Anja Timmers

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties