Open monumentendag in het teken van inclusie

Foto: © Mat Snijders
Gepubliceerd op 18/08/2021 om 09:16
Laatst bewerkt op 18/08/2021 om 09:55

Met de titel: 'Mijn monument is jouw monument' wordt tijdens de Open Monumentendag geprobeerd een zo breed mogelijk publiek te trekken. Dit jaar zijn er op 11 en 12 september door heel Nederland diverse monumenten geopend.

Door het centrale thema 'inclusie' worden vooral het gebruik van de monumenten en de verhalen achter het gebouw belicht. Dit jaar is extra rekening gehouden met de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. 

In Voerendaal wordt zondag 12 september een gezinswandeling georganiseerd met het thema middeleeuwen. De wandeling start om 14.00 uur vanaf het Stationsplein. Bovendien nemen ook Kasteel Puth en de Sint Laurentiuskerk in Voerendaal deel aan het evenement.

Met ruim één miljoen bezoekers is Open Monumentendag één van de grootste culturele evenementen in Nederland. De organisatie zorgt er samen met meer dan 300 lokale comités voor dat duizenden gebouwen tijdens dit evenement hun deuren gratis openen voor het publiek.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties