Open Monumentendag ook in het teken van oude ambachten

Foto © ZO-NWS | Marjan den Boer
Gepubliceerd op 24/08/2023 om 09:18
Laatst bewerkt op 24/08/2023 om 14:04

Met de titel: 'Levend Erfgoed' wordt tijdens de 37ste editie van Open Monumentendag geprobeerd naast gebouwen ook gebruiken en vaardigheden onder de aandacht te brengen. Dit jaar zijn er op 9 en 10 september door heel Nederland diverse monumenten geopend.

Met ruim één miljoen bezoekers is Open Monumentendag één van de grootste culturele evenementen in Nederland. De organisatie zorgt er samen met meer dan 300 lokale comités voor dat duizenden gebouwen tijdens dit evenement hun deuren gratis openen voor het publiek. In Limburg zijn dat ruim 200 monumenten. Enkele regionale bezienswaardigheden zijn het Clemensdomein in Brunssum, de Beltmolen in Nuth, het kasteel in Wijnandsrade, het Freulehuis in Voerendaal en de winnaar van de OMD Duurzaamheidsprijs 2022, De Reusch van Schimmert. Verder zijn diverse kerken te bezoeken.

Door het centrale thema worden dit jaar culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden extra belicht. Doel is om vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen op hun beurt weer door te kunnen geven aan de volgende generatie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties