Oplichtingszaak in Opsporing Verzocht

foto: Politie
Gepubliceerd op 3/05/2022 om 09:57
Laatst bewerkt op 3/05/2022 om 10:16

Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een oplichtingszaak in Heerlen. Daarbij werden begin dit jaar in twee dagen tijd vier personen opgelicht voor ruim 27.000 euro.

De verdachte deed zich in alle gevallen voor als bankmedewerker en maakte op die manier de pinpassen en pincodes van de slachtoffers buit. Eén van de slachtoffers is een 71-jarige man uit Heerlen. Hij werd op 19 januari gebeld door iemand die zich uitgaf te spreken namens de fraudehelpdesk van de bank. Deze vertelde hem dat er een groot bedrag van zijn rekening zou zijn overgemaakt. Door digitaal op zijn computer mee te kijken kon hij het veilig stellen.

Tegelijkertijd stond een man aan de voordeur om de pinpas op het halen. Daarna bleek dat er duizenden euro's van zijn rekening opgenomen was. De man die het geld pinde is vastgelegd door de camera van de geldautomaat. Hij is nog niet aangehouden en de politie is naar hem op zoek.

Opsporing Verzocht is dinsdagavond om 20.35 uur op NPO1 te zien.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties