Oranjeleeuwinnen verslaan Verenigde Staten op WK

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 15/08/2022 om 09:22
Laatst bewerkt op 15/08/2022 om 11:37

In een aantrekkelijk duel versloegen de Oranje-dames het team van Amerika. Op het WK onder 20 werd het in Costa Rica 3-0 voor de Nederlandse ploeg. Eén goal kwam op naam te staan van de voor Fortuna spelende Dana Foederer.

De ploeg van coach Jessica Torny had het verlies tegen Japan goed weggestoken en zat van het begin af aan goed in het spel. De Nederlandse talenten creëerden de beste kansen. Na een half uur werd er uit een corner gescoord door Sanne Koopman. Ondanks nog enkele kansen gingen de ploegen met 1-0 de rust in.

In de tweede helft werd de ploeg van de VS sterker, maar Foederer maakte duidelijk welke intenties de leeuwinnen hadden. Na een voorzet van Charlotte Hulst, die eveneens voor Fortuna speelt, werd Danique Noordman gevloerd en ging de bal op de stip. De penalty werd benut en daarmee stond het derde doelpunt voor Oranje op het bord.

Eén kleine smet zat er toch op de wedstrijd. Samantha van Diemen moest aan de de noodrem trekken en liep daardoor tegen een terechte rode kaart op. Met Ghana als volgende tegenstander is de kans groot dat de vrouwen de kwartfinale op het WK gaan bereiken. Deze wedstrijd wordt in de vroege nacht van woensdag op donderdag gespeeld. De aftrap is om 1.00 uur Nederlandse tijd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties