Pand opgerolde hennepplantage Brunssum eigendom parochie

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 24/09/2020 om 09:46
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:23

Het partycentrum in Brunssum waar dinsdag een forse 'professionele' henneplantage werd opgerold, is eigendom van de parochie. Dat zegt Ger van der Wijst, Hoofd Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Brunssum, tegen ZO-NWS.

"Het pand behoort tot de opstallen van de RK Kerk en Parochie Van onze lieve Vrouw van de H. Rozenkrans te Treebeek. Wij gaan nu de eigenaar én de huurder van het betreffende pand aanschrijven dat wij een hennepplantage hebben aangetroffen en dat we voornemens zijn, conform de regelgeving, het pand voor drie maanden te gaan sluiten", aldus Van der Wijst. 

In het pand aan de Komeetstraat in Treebeek stopte de teller op 913 wietplanten. De pastoor van onder andere Treebeek laat desgevraagd weten niet op de hoogte te zijn gesteld door de gemeente over de aangetroffen hennepvondst. 

De plantage had vier opticlimats. Dat zijn digitale systemen die ervoor zorgen dat de planten onder optimale omstandigheden doorgroeien. Het bovengenoemde partycentrum werd in mei 2017 failliet verklaard, daarna werd het centrum nog enige tijd gebruikt door een dansschool.  

weerfoto september

 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties